3 Nisan 2013 Çarşamba

Çicek ekmek

MALZEMELER:
1 paket maya
1 adet yumurta ( sarısı üzerine )
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için: susam, çörekotu ve haşhaş

YAPILIŞI:
Maya, ılık süt, ılık su ve şekeri bir kaba alın ve karıştırın.
Üzerine sıvıyağı ve yumurta beyazını ilave edin ve tekrar karıştırın.
Son olarak un ve tuzu katıp, yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru yarım saat mayalandırın.
Mayalanan hamuru elinizi yağlayıp, 10 eşit parçaya ayırın.
Elinizi her seferinde yağlayarak, bezeleri yuvarlayın.
Yuvarlak bir tepsiye yağlı kağıt serin.
Elinizde yuvarladığınız 7 bezeyi çiçek şeklinde tepsiye dizin.
Arta kalan 3 bezeyi ister tek tek yuvarlak ekmek yapın.
İsterseniz poğaça şeklinde değerlendirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam, çörekotu, haşhaş serpiştirin.
Tepsidede yarım saaat daha mayalandırın.
200 derece pişirin.
Fırından aldığınız ekmeğinizin üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin.
Sonrada sevdiklerinizle birlikte afiyetle yeyin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder